VOLKTEK-Logo-new-taglineOm ossuk_web

banner3

VOLKTEK bildades 1994 och är en av de större leverantörerna i världen av produkter för att konvertera mellan olika nätverkstyper. Oftast handlar det om att konvertera mellan fiberoptik och vanligt kopparkablage med RJ-45 anslutning. I linje med detta har även VOLKTEK utvecklat en serie switchar som också har möjlighet till mediakonvertering.

Kunderna har hittills i huvudsak utgjorts av internationella nätverksföretag som säljer produkterna under sitt eget namn, dvs VOLKTEK är OEM-leverantör till dessa. Ambitionen är att framöver sälja en betydligt större andel av produkterna under det egna varumärket.

VOLKTEK har huvudkontor och tillverkning i Taiwan. Produkter från VOLKTEK utmärks av hög kvalitet och funktioner i framkant. Strategin är att erbjuda moderna produkter med extra funktionalitet till en fördelaktig prisbild.

Ledande befattningshavare

James Chen som är CEO grundade företaget 1994. James har en bakgrund från bland annat Accton och Hewlett Packard, sin utbildning fick James I USA.

Margaret Liao är Sales Director och grundade tillsammans med James företaget. Margaret fick sin utbildning i USA och har även arbetat på Accton.

Magnus Hansen är Nordenchef för VOLKTEK sedan 2003. Magnus har tidigare varit verksam inom Dimension, Gandalf Data och Ericsson Information.

Partners/Distributörer i Norden

Deltaco är en distrubutör med inriktning mot IT-branschen. Företaget som är ledande inom sitt område har ett omfattande sortiment av kablage och tillbehör för datorer och nätverk.
www.deltaco.se
www.dandeltaco.dk

Solar är elgrossist och har ett heltäckande sortiment för installatörer och industrikunder. Solar verkar via ett 20.tal filialer runt om i Sverige.
www.solar.se

INL System är distributör inom industriella nätverk. Företaget har en gedigen kunskap om nätverksprodukter för industrin och andra mer krävande miljöer.
www.inlsystem.se

 

SWEDEN

VOLKTEK
Sjovagen 1
SE-194 67 Upplands Väsby
Sweden

Tel: +46 708 235292
Fax: +1 630 982 1142
email:
magnus@volktek.com.tw

TAIWAN

VOLKTEK Corp
4F, NO.192 Lian-Cheng Rd.
Chung-Ho City, Taipei County
Taiwan

Tel: +886 2 8242 1000
Fax: +886 2 8242 3333
email:
info@volktek.com.tw

 

VOLKTEK Scandinavia - Tel: +46 708 235292 - magnus@volktek.com.tw